matkalla

matkalla

torstai 16. huhtikuuta 2015

Päivät punoutuvat tästä hetkestä  huomiseen jatkuvina ja niin varmoina kuin aallot palaavat uudelleen ja uudelleen rantaa vasten.En tee mitään ja teen koko ajan jotakin.Tärkeää ja jokapäiväistä.On huolia ja on iloa.Tämä kevät on nyt tälläinen.Hyvä kevät tämä kevät on ollut kuitenkin sillä olen saanut lukea ja leipoa sopivasti ja se on minulle tärkeää.Molemmat.

Sarilta sain vinkkinä Allan Wattsin "Epävarmuuden viisauden"ja luen sitä jo toista kertaa enkä varmasti viimeistä.
Helena vinkkasi "Tietoisen läsnäolon oppaan vanhemmille".Kirja ,jota luen nauttien ja iloiten.
Johanna Venton runoilijana löysin kuin  uudelleen ,ihmettelen miten olin unohtanut hänen tekstinsä "Ilman karttaa" on koskettava ja hiljalleen luettava.
Siskoni lainasi "Kun mustarastas laulaa" Linda Olssonin kirja .Niin viehättävä ,oikeasti suloinen !
Nostalginen olo jonkinlainen haikeuskin,joka aina  keväällä saa minut etsimään tyttövuosien tai nuorenäidin -ajan kirjoja -sai etsimään  Pirjo Manniset hyllystäni -niinpä parhaillaan lueskelen "Antoniaa ja irlantilaista kevättä" 

Kesälomalistat
uudet punaiset tennarit
rakas pyörä
uusi kahvimuki
pienen pojan kirkas katse ja ensimmäiset hymyt 
suklaa
ja mustarastaan laulu.
Iloitsen  kaikista
paljon.
Lämpöinen ajatus sinulle omaan arkeesi ja huhtikuuhun joka vielä on viileä.Ihan pian on paljaiden varpaiden ja myöhään pihalla istuttujen iltojen aika.

8 kommenttia:

 1. Voi, minä tarvitisisin nyt viisautta epävarmuuteen...kiitos kirjavinkistä, muistakin! Tuo uusin Linda Olsson on myös lukematta, hyvä kun muistutit!

  Mulla on keltaiset tennarit ja punainen fillari, linnunlauluja matkan varrella.

  Halaus sinulle, Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Satu kulta! Pidin tuosta Olssonista eniten - tykkäät varmasti siitä - toivon että viisaus jota kaipaat löytyy ja epävarmuus muutuu varmuudeksi.Keltaisilla tennareilla on hyvä kulkea päivästä seuraavaan ja punaisella fillarilla antaa lentää pitkin teitä.

   hali myös sinulle ja jospa ihan pian nähdään uudelleen!?

   Poista
  2. Sain jo Wattsin kirjstosta, Olssonin kanssa olen jonossa viidentenä :)

   Kiitos, minä myös ajattelin, että varmaan pian taas nähdään... :)

   Poista
 2. Mustarastas on minunkin kevään lintu. Sellainen istuu samassa puussa ja laulaa aina kun kuljen ohi (ainakin niin kuvittelen että se on sama lintu). Meillä jo täällä etelämpää ihanaa kirsikankukkalunta ja hyasintit (täällä kevään kukat) parvekkeella luovat huumaavaa tuoksua. Luonto hetkeä vaille kauneimmillaan. Kesän odotusta. Kirjoitit taas niin osuvasti ja kauniisti. Ihanaa huhtikuuta Annelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne kiitos sanoistasi !Tuo hyasintti asia on hauska:D ostin itsekin ensimmäisen kerran keväthyasintin valkoisen ja ihan äsken sen ruukkuun siirsin.Taidan jatkossa nauttia niistä juuri näin keväisin...niin suloinen se on!Mustarastas laulelee pihamme aidalla ja odotamme jännityksellä kelpuuttaako se tänä keväänä pihavalomme päälisen pesäpaikakseen kuten teki viime leväänä.
   Kaikkea hyvää sinulle sinne kukkivaan kevääseen.
   maria

   Poista
 3. Mustarastaan laulu on NIIN kaunista, mutta minulle myös niin haikeaa, koska niin monet rakkaat ihmiset ovat lähteneet juuri kevällä, kun mustarastas viheltää aamunsarastuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tio on niin totta mitä kirjoitat!Ajattelin eilen illalla miten kevät onkin myös meidän perheessä kovin usein se aika jolloin on jokin raskas aika menossa ...kaunis on laulu ja toisaalta sen "kautta"kuljetaan kesään jota odotan itse jo kovasti.Hyviä huhtikuun päiviä sinulle.

   Poista