matkalla

matkalla

torstai 9. heinäkuuta 2015

"Muistot mummolasta yhdistyvät useinmiten muistoihin lapsuudesta,ja ne ovat siten häivähdyksenomaisia,nostalgisia ja hassuihin yksityiskohtiin keskittyviä.Yksi muistaa ison vaahteran luoman hämärän mummon verannalla,toinen mökkitieltä mummolle poimimansa kukkakimput.Moni muisto saa merkityksensä vasta jälkikäteen.Jos jokin on jäänyt vaivaamaan,muistoihin on pitänyt hakea selkoa aikuisiällä järkeistämällä tai kyselemällä."
Mummoillen henkisen mummon käsikirja Henna-Kaisa Sivonen

Tänä kesänä ymmärrän mitä kaikkea kannan mukanani omista mummoistani omassa isovanhemmuudessani.Miten samalla tavalla sipaisen lapsenlapsen hiukset pois poskilta kun oma Saimi-mummoni teki.Letitän letin pienelle ja laitan siihen nauhan.Sekoitan kastiketta pannulla ja käteni on kuin huomaamatta selän takana kuin Hilda-mummillani.Ja muistan viileät aamut jolloin mummin pehmeät kädet nostivat viltin päälleni kun olin puoliunissani potkaissut sen lattialle.Ja jatkoin untani tietäen unessani jo pian  aamulla paistaa taas aurinko.

8 kommenttia:

 1. Mummoja muistellessa tulee hyvälle mielelle:)

  VastaaPoista
 2. Mummit, mummot, mammat, isoäidit <3 Miten rakkaita olivatkaan ja ovat.
  Muistan yhteiset iloiset hetket tuvan pöydän ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninnu minäkin toivon lapsenlapsen ja lapsenlapsien muistavan miten nauroimme yhdessä ruokapöydän ääressä ja kuinka tyttärentyttären isänsäkin yhtyi siihen katseltuaan aikansa meidän hupsuttelua...Olipa ihana kun piipahdit täällä.

   Poista
 3. Tuo on niin koskettavaa, haikeaa ja kaunista tämä aikojen lomittuminen, mummouden ja äitiyden tai jonkun muun sukulaisuuden kulkeutuminen. Miten muistot kulkevat ajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävä juuri tuota tarkoitin !!Miten muistot kulkevat ajassa.Sitä ja se on tärkeintä.Kiitos sinulle.

   Poista
 4. Lämpimät ovat minunkin ajatukseni yhteisestä mummistamme. Siitä iloitsen, että olen nyt itsekin mummi ja saan tehdä lapsenlapseni kanssa omia muistoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sinä olet mummien aatelia.Ihan omaa luokkaasi olet uskomattoman ihana mummi.

   Poista