matkalla

matkalla

tiistai 20. tammikuuta 2015

"Pampula haukotteli.-Huh älä laula noin surullista laulua,hän mutisi.-Laula jotakin ,mistä varpaat tulevat lämpimiksi.Malin nauroi.-Mistähän ne lämpiäisivät?Malin näki jääruusuja ikkunassa ja kalpean talviauringon,joka paistoi kylmästi pihlajan oksien välistä.Pian se laskisi ja jättäisi Saltgråganin pimeään ja paukkuvaan pakkaseen.Totisesti tässä tarvittiin laulua,joka lämmittäisi varpaita!
-Kohta puhaltaa taas kevättuuli,käen kukunnan jo tyttö kuuli,lauloi Malin.Mutta silloin hän tunsi kaipaavansa niin voimakkaasti kesää,ettei voinut jatkaa.Eikä sitä tarvittukaan.Sillä Pampula oli nukahtanut."
Astrid Lindgren Saariston lapset

Tänään olen ollut ensimmäistä kertaa iloinen siitä että koin kaiken sen mitä tähän asti on tullut elämääni.
Ystäväni sanoi eräässä toisessa tilanteessa minulle "...Kaunis kuva ,elämän tähtihetkiä.Yhä edessäsikin tulevia sellaisia ,erilaisia."Voimaa antava lause niin moneen.
Tänään arkinen tiistai on ollut monenlaisten  tähtihetkien  valaisema tiistai.Eilinen livahti kiireessä.Huomenna muistan kiirehtiä hitaammin.

2 kommenttia:

  1. Voi Saariston lapset!
    Eskarilainen haluaa kuulla sen aina kesällä, sama tyttö joka rakastaa Ronja Ryövärintytärtä.

    VastaaPoista
  2. Voi meilläkin se oli vuosia lasten ja nuorten kuuntelukirja suosikki-nyt luen sitä itsekseni:D
    yksi voimakirjani josta löydän joka kerta jotain uutta ja aina se virkistää.Ronja on ollut ja on meidän kolmannen tyttären rakkain.

    VastaaPoista