matkalla

matkalla

lauantai 3. tammikuuta 2015

Sain joululahjaksi monta kirjaa joita luen nyt taas pujotellen,nautin ja keitän teetä lisää
*Sunnuntaivuosi puutarhassa Anni Pesonen,on lämminhenkinen ja viisas kirja äitiydestä ja  iltatähti vauvavuodesta.Nautin ja  pidän sen soljuvasta ajatusten kuvauksesta
*Kirjeitä Tove Janssonilta.Mark Levengord,Sophia Janssonin toimittamana.Voi hyvä tavaton miten kirjeet ovat mainioita ajankuvia ja tekee mieli itsekin kirjoittaa taas niitä.Ihana kirja.
*Muumit Rivieralla.Sarjakuvakirja.Rakastan aina vaan enemmän muumimammaa kun luen sitä.
*Viesti.Tove Jansson.Novelleja vuosilta 1971-1997 Upea.
*Herkullinen elämä.Richard C.Morris.Suloinen ja mukanaan vievä kirja.Kokkaaminen on hauskaa.
*Pursu.Heli Laakkonen.Mainio hyväätekevä kirja .

"Onk puilt kysytty halamisse luppa?
Jos hee o enemminki
vanha-aikaist kättelijäsortti
ja kiusantuva ihan tönköks saak,
ko viaras tule halima?"

Kaikista suloisimmat hetket ovat olleet prinsessa ja kuningatar kirjat pikkuisen armahaisen kanssa.
Kyllä niitä aikuinenkin ajan unohtaen lukee.Onneksi vielä viikko lomaa kun kirjastostakin löytyi jotain...

6 kommenttia:

 1. Minä istuin eilen päivystyksessä viitisen tuntia ja luin Modianon Hämärien puotien kujaa, pitkästä aikaa kirja, joka vei mukanaan, on ollut huono lukusyksy (paitsi opiskelujuttujen suhteen). Ihania olet saanut. Nuo kirjeet pitää kyllä hankkia käsiin. Ja voi tuota Heliä! Hän oli viime kesänä Kaustisten kansanmusiikkijuhlillla juontamassa maakuntakavalkaadin ja olin katsomassa sekä harjoituksia että itse showta (mies oli soittamassa siellä), Heli on mahtava!

  Ihanaa lukemista sulle sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua!Toivottavasti kaikki jo parhainpäin.Olen jotenkin vähän vierastanut Heli Laaksosta mutta viime syksynä annoin periksi:) ja voipi sanoa hurahdin hänen kieleensä täysin!Ihania oivaltavia ja niin viisaita novelleja ja runoja.Kiitos lukusunnuntaita viettelen nuoret vielä aamupuuhissaan vaikka kello lähentelee yhtä ,lunta leijailee (liikaa sanoo mies:))mutta olo on tyyni ja hyvä.
   Hali.
   Ja kyllä tulen sua vastaan junalle Rautatientorille heti kun kerrot milloin olet täällä.Meiltä tulee sinne vartissa!

   Poista
 2. Onnellisia lukhetkiä ja -retkiä sinulle, Maria!
  Meidän perheen uusi vuosi on alkanut influenssan runtelemana. Koko perhe sairastaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kehrä toivotuksistasi ja voi miten ikävää että talvinen tauti löysi teille!Voimia sinulle ja pikaista paranemista koko porukallesi ota nyt rauhassa itse ettet mene kovin huonoon kuntoon

   olet ajatuksissani.

   Poista
 3. Ostin alkusyksystä Tove Janssonin "Viestin" Ateneumista ja pidin kyllä kovasti. Kirjeitä Tove Janssonilta odottaa vielä kirjahyllyssä. On kiva keskustella ihmisten kanssa romaaneista ym, vaikka en mikään lukupiiri-ihminen olekaan. Eilen aloitin Donna Tartt'n "Tiklin". Luin joitakin vuosia sitten erittäin innoissani Heli Laaksosen runoja. Ovat hauskoja, hienoja ja sisältävät hyviä ajatuksia.

  VastaaPoista
 4. Tikli vei minut viime pääsiäisen pyhinä kovassa kuumeessakin aivan memmessään!En malttanut lopettaqa ja luin sen päivässä.Mitä sinä pidät siitä?Kirjeitä lueskelen pikkuhiljaa-nautin:)- ja tykkään muutenkin lukea paria kolmeakin kirjaa yht'aikaa vuorotellen.Tuo Viesti on minulla kesken en raaski lukea kuin pari tarinaa kerrallaan.Jostain syystä tekisi niin mieli lukea rakas Saariston lapset juuri nyt mutten löydä sitä kenenkään meidän hyllystä lienee jäänyt jollekin lainaan harmittaa niin...Hyviä lukuhetkiä sinulle Ninnu.

  VastaaPoista